top of page
Lauren Verster - ZOZ Oktober 2023 (Ashkan Mortezapour Photography) (5 of 7) kopie_edited.j

PROGRAMMAMAKER

Al meer dan twee decennia is Lauren Verster een vertrouwd gezicht op televisie, niet alleen als presentatrice maar ook als creatieve kracht achter de schermen - als bedenker van ideeën, item-regisseur en researcher.

 

Haar tv-carrière begint als middelbare scholier bij de lokale omroep van Den Bosch, waar Lauren Verster programma's ontwikkelt en lokaal nieuws verslaat. Niet gauw daarna verruilt ze de Brabantse omroep voor die in Amsterdam, waarna Lauren Verster uiteindelijk, via Nickelodeon en MTV Networks, bij Veronica belandt. In 'Lauren Verslaat' reist ze samen met (oorlogs)fotografen de wereld over naar onstuimige en opvallende locaties. Daar staat ze onder andere oog in oog met gewapende jeugdbendes in El Salvador, bivakkeert ze onder de grond met de guerrillagroep PKK in de bergen van Irak en ziet ze hoe Jungla's een cocaïne-fabriek in de jungle van Colombia opblazen.

Van Veronica maakt Lauren Verster na een aantal jaar de overstap naar de NPO. Bij de Avrotros maakt ze intussen al ruim tien jaar haar eigen reportageprogramma 'Lauren!', waarin ze zich onderdompelt in, voor haar, onbekende werelden. Tussen het vastleggen van wietnonnen in Amerika, de orthodox Joodse gemeenschap in Manchester of Aziatische multimiljonairs in Los Angeles door, presenteert ze shows als 'Undercover Boss', 'Expeditie Poolcirkel', 'The Big Escape' en eenmalige live-shows. Ook in Nederland maakt Lauren Verster reportages rondom maatschappelijke thema's, o.a. 'Ik Wil Een Kind', een inspirerende serie over samengestelde gezinnen en 'Lauren Bevalt, waarin ze zowel conventionele als onconventionele manieren van bevallen onderzoekt. 

bottom of page